19 aprilie: Un proiect de educație parentală va fi implementat în Eparhia Buzăului și Vrancei

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei implementează joi, la Centrul eparhial, un nou proiect de educație parentală, realizat cu ajutorul specialiștilor de la „Școala familiei”.

În perioada 19 aprilie – 31 mai 2018, trainerii „Școala familiei”, prof. dr. Alina Mirică, expert în stiluri parentale și mamă a 6 copii, și dna Iulia Țoța, absolventă CODECS Open University School și mamă a 7 copii, vor facilita conținuturi despre părinți, copii, educație, în cadrul atelierelor săptămânale organizate de Eparhie.

Dintre temele și subiectele vizate amintim: caracteristicile masculine și feminine – „Ne creștem diferit fetele față de băieți?”; delicata problemă a autorității parentale – „Unde începe și unde se termină autoritatea părinților în relația cu copiii? Găsirea echilibrului”; hrana familiei – „Sănătatea în bucate. Despre alimentația sănătoasă”; dependența ca problemă fizică și emoțională – „Liniștim copilul cu tableta sau îi luăm tableta ca să îl liniștim? Formarea dependențelor la copii și tineri”; educarea caracterului – „Cu dragoste și sinceritate despre cum construim caracterul copiilor noștri”.

Prin acest program educaţional „ne propunem să implementăm un real proiect de educație parentală în județul Buzău, oferind sprijin părinților care, din cauza unor limite culturale sau financiare, nu au avut acces la cursuri de formare pentru adulți cu astfel de profesioniști”, a menţionat Pr. prof. Cristian Marius Dima, Consilier eparhial.

„Invitând părinții, alături de copiii lor, să se înscrie la aceste ateliere, ne exprimăm speranța de a răspunde nevoilor reale ale unor familii aflate în căutare sau doritoare de a învăța cum să-și consolideze relațiile sănătoase – din punct de vedere psihologic și spiritual – amenințate de confuzie, mesaje toxice, criză de resurse (timp, bani, mentori), însingurare și desacralizare”, a mai explicat Pr. prof. Cristian Marius Dima.

Fondat de renumitul bioetician dr. Virgiliu Gheorghe, proiectul „Școala familiei” vine în întâmpinarea părinților preocupați de educația și dezvoltarea psiho-emoțională a propriilor copii și oferă, prin cursurile sale, informații și recomandări la problemele din educație.

Informațiile sunt bazate pe studii științifice din domenii conexe: neuropsihologie, sociologie, pedagogie, bioetică, comunicare, iar modul de lucru cu părinții este unul interactiv, bazat pe dialog și simulări de grup, astfel încât toți cei înscriși au posibilitatea să participe activ.

Proiectul, care debutează în această săptămână, face parte din Programul eparhial pentru tineret „Cuvântul care unește”, coordonat de Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, în contextul declarării anului 2018 drept Anul omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…