18 octombrie: Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane

18 octombrie este Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane.

Ziua UE împotriva traficului de persoane a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată şi pentru a influenţa în mod pozitiv deciziile şi acţiunile guvernelor, autorităţilor locale şi celorlalte instituţii publice cu privire la sclavia modernă.

Rolul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei şi de a stimula comunicarea şi interacţiunea între organizaţiile care activează în acest domeniu.

În acest context, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) organizează în perioada 16 – 22 octombrie, o serie de evenimente sub titlul „Săptămâna prevenirii traficului de persoane”.

Au loc o serie de acţiuni atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, de tipul ateliere, seminarii, mese rotunde, flashmob-uri, activităţi în şcoli, distribuiri de materiale menite să contribuie la informarea şi sensibilizarea publicului larg, dar în mod special al categoriilor vulnerabile cu privire la fenomenul traficului de persoane.

Activităţile au debutat duminică, 16 octombrie, când în toate parohiile ortodoxe a fost citit un mesaj elaborat în colaborare cu Patriarhia Română, menit să contribuie la prevenirea traficului de persoane în principalele sale forme de manifestare.

Palatul Parlamentului va fi iluminat, marţi, în albastru pentru a marca Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane.

O campanie de informare va avea loc și la Aeroportul Otopeni, intitulată „O trecere prin aeroport îţi poate schimba viaţa!”.

Patriarhia Română este partener ANITP în Campania națională de prevenire a traficului de persoane „Uniți, oferim libertate! Exploatarea asuprește suflete și distruge destine”.

Sursă foto: caleaeuropeana.ro

Comentarii Facebook


Știri recente