18-19 iulie 2017: Admitere la Facultatea de Teologie din Sibiu

Examen de Admitere Facultatea din Sibiu

Tinerii absolvenți de liceu și toți cei care doresc să studieze teologia au posibilitatea să se înscrie în perioada 12-17 la concursul de admitere pentru unul din programele de studiu oferite de  Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.

Sesiunea de vară a concursului de admitere la Facultatea de Teologie din Sibiu, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ teologic din țară, a început miercuri, 12 iulie, prin înscrierile la programele de licență și master din cadrul fostei academii șaguniene.

La 231 de ani de la înființarea învățămâmântului teologic ortodox la Sibiu, Facultatea de Teologie din Sibiu își deschide porțile pentru tinerii doritori să-și îmbunătășească toate cunoștințele religioase și să pregătească teologic și spiritual pentru a deveni slujitorii Bisericii.

Sunt scoase la concurs 60 de locuri bugetate și 20 de locuri cu taxă la specializarea Teologie Pastorală, pentru programul de studii de licență. În cadrul aceluiași program sunt scoase la concurs 10 locuri bugetate și 10 locuri cu taxă la specializarea Muzică religioasă.

Candidații la specializarea Teologie Pastorală vor susține două probe eliminatorii, una de verificare a dicției și a aptitudinilor muzicale și una de evaluare psihologică, iar proba de concurs va consta într-un examen scris și unul oral de verificare a cunoștințelor religioase. La specializare de Muzică religioasă se vor susține aceleași probe eliminatorii, iar proba de concurs constă în examinarea cunoștințelor și aptitudinilor muzicale (auzul muzical, solfegiu, repertoriu bisericesc).

Noi îi așteptăm cu mult interes pe viitori studenți și considerăm că facultatea nostră a menținut prestigiul pe care l-a dobândit în timp și pe care îl apreciează atât foștii noștri studenți dar și cei pe care îi avem acum. Căutăm să păstrăm acest prestigiu și să formăm viitori preoți și oameni care să lucreze în administrația bisericească având o pregătire intelectuală și morală la nivelul cerut, a spus decanul Facultății de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr.

Trei programe de master

Concursul de admitere va avea loc în perioada 18-19 iulie, iar rezultatele vor fi afișate pe 21 iulie. După discutarea contestațiilor depuse pe 22 iulie, cei declarați admiși vor avea posibilitatea să confirme locurile în perioada 24-29 iulie, iar pe rezultatele finale vor fi afișate pe 31 iulie.

Pentru licențiații în teologie și nu numai facultatea sibiană scoate la concurs mai multe locuri bugetate și cu taxă în cadrul a trei programe de studii de master. Astfel, la specializarea Teologie Istorică sunt scoase la concurs 16 locuri bugetate și 10 cu taxă.

La specializarea Teologie Practică candidații vor concura pe 16 locuri bugetate și 10 cu taxă, același număr de locuri bugetate și cu taxă fiind disponibile și la specializarea Teologie Sistematică.

Spre deosebire de anii trecuți, în acest an concursul la programele de master presupune și un examen oral pe baza unei tematici și pe baza unei bibliografii disponibile din timp pe site-ul facultății și al universității noastre, a spus pr. prof. univ. dr. Niclae Chifăr.

Mai multe detalii despre înscriere, concursul de admitere, locuri, taxe și specializări sunt disponibile pe site-ul teologie.ulbsibiu.ro.

 

Comentarii Facebook


Știri recente