170 ani de la înființarea învățământului militar românesc marcați la Sibiu

Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu a sărbătorit marți, 13 iunie 2017, împlinirea a 170 ani de la înființarea învățământului militar românesc, informează site-ul oficial al Mitropoliei.

La eveniment au fost prezenți: Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, Gabriel-Beniamin Leș, Ministrul Apărării Naționale, generalul Nicolae Ionel Ciucă, Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, rectori ai mai multor universități, ofițeri,precum și cadre didactice.

În cadrul manifestării, Ierarhul a oficiat o slujbă de mulțumire și i-a binecuvântat pe profesorii, ofițerii și studenții Academiei Forțelor Terestre din Sibiu. Părintele Mitropolit a sfințit și placa de comemorativă care a fost dezvelită la împlinirea a 170 de ani de la înființarea învățământului militar românesc.

La finalul slujbei, IPS Mitropolit Laurențiu a transmis mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel transmite Armatei Române binecuvântare părintească și cinstea și prețuirea pe cere le acordă Biserica, instituția care a stat mereu alături de Armata Română. Prețuirea aceasta se dovedește și prin colaborarea extraordinară pe care am avut-o cu instituțiile noastre, pentru că la Sibiu învățământul teologic a împlinit 231 de ani de activitate continuă, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Mesajul de felicitare din partea Președintelui Klaus Werner Johannis a fost transmis de secretarul Consiliului Suprem de Apărare a Țării, general-maior Mihai Șomodolea.

La rândul său, Ministrul Apărării Naționale a oferit din partea Președintelui României Ordinul Virtutea militară în grad de ofițer, cu însemn de pace, pentru militari. Cu acest ordin a fost decorat drapelul de luptă al Academiei Forțelor Terestre din Sibiu.

Rectorul Academiei Forțelor Terestre din Sibiu, profesorul Ghiță Bârsan, a primit Emblema de Onoare a Statului Major al Forțelor Navale, oferită de locțiitorul pentru resurse al Șefului Statului Major al Forțelor Navale, contramiral de flotilă, inginer Ioan Stănciulescu.

În mesajul rostit cu acest prilej, generalul Ghiță Bârsan a evidențiat performanțele obținute în cei 170 ani de învățământ militar românesc.

Sunt 170 de ani în care școala militară românească a dat țării an de an ofițeri bine pregătiți, devotați, educați în spiritul dragostei față de țară și al respectului față de valorile naționale. Generațiile de absolvenți pregătite cu dăruire și pasiune au dat faimă instituției militare sibiene, contribuind într-o măsură hotărâtoare la progresul societății românești , a spus Ghiță Bârsan.

De asemenea, Ministerul Educației Naționale a oferit instituției militare placheta și diploma aniversară Spiru Haret, iar Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul superior a oferit certificatul obținut la evaluarea instituției militare, cu mențiunea Grad de încredere ridicat.

După aceste manifestări, oaspeții au avut posibilitatea să viziteze spațiile de pregătire academică și militară oferite de instituția sibiană.

Comentarii Facebook


Știri recente