17 noiembrie 2017: Simpozionul Martirii Rugului Aprins de la Mănăstirea Antim

Simpozionul Martirii Rugului Aprins de la Mănăstirea Antim va avea loc vineri, 17 noiembrie 2017 în Sala Conon Mitropolitul din Palatul Bibliotecii Sfântului Sinod.

Invitați din București și din țară vor susține referate despre personalitățile marcante din cadrul mișcării. Vor fi evidențiate diferite aspecte privind atmosfera spirituală din acea vreme, precum și moștenirea duhovnicească lăsată de membrii Rugului Aprins.

Evenimentul, organizat de Mănăstirea Antim în colaborare cu Biblioteca Sfântului Sinod, se înscrie în seria manifestărilor prilejuite de Anul comemorativ 2017, al mărturisitorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Simpozionul are loc chiar în ziua de pomenire a părintelui ieroschimonah Daniil Sandu Tudor, când se împlinesc 55 ani de la moartea sa martirică în temnița de la Aiud.

Conform programului transmis de Secretariatul Mănăstirii, începând cu ora 10:00 va fi oficiată o slujbă de pomenire pentru mărturisitorii din perioada comunistă în Biserica mare a așezământului monahal.

Lucrările propriu-zise se vor desfășura de la ora 11:00 în sala Conon Mitropolitul din Palatul Bibliotecii Sf. Sinod.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…