160 pelerini de la parohia Iancu Vechi – Mătăsari în pelerinaj la mănăstiri din județul Vâlcea

În ziua de 1 Iulie  2017, parohia Iancu Vechi-Mătăsari din Protopopiatul Sectorului 2 Capitală a organizat sub genericul Istorie, cultură, spiritualitate și tradiție un pelerinaj la trei dintre cele mai reprezentative aşezăminte monahale din Arhiepiscopia Râmnicului: mănăstirile Hurezi, Bistrița și Dintr-un lemn.

A fost, de asemenea, vizitat centrul de olărit din comuna Olari din apropierea orașului Hurezi, informează Serviciul de comunicare și relații publice al parohiei Iancu Vechi-Mătăsari.

La pelerinaj, organizat cu sprijinul Agenţiei de pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române, au participat 160 de membri ai comunităţii parohiale, tineri, adolescenți și copii înscrisi la cele patru programe educaționale ale parohiei. La reușita pelerinajului și-a adus contribuția comunitatea parohială din localitatea vâlceana, Frâncești care a pregătit masa de prânz pentru cei 160 pelerini din București.

Pelerinajul, pe lângă semnificaţia duhovnicească şi culturală, a avut şi o importantă dimensiune socială prin participarea gratuită a unor copii şi persoane adulte din familii sărace care nu au vizitat niciodată mănăstiri sau alte obiective religioase.

Comentarii Facebook


Știri recente