16 ani de când săptămânalul „Lumina de Duminică” le oferă credincioșilor teme de reflecție creștină

Săptămânalul Lumina de Duminică, suplimentul de weekend al Ziarului Lumina, împlinește sâmbătă 16 ani de existență. Conceptul publicației este să ofere teme de reflecție pentru cititorul creștin ortodox la începutul fiecărei noi săptămâni.

Ediția inaugurală, din 16 octombrie 2005, tipărită la Iași, în timpul păstoririi Părintelui Patriarh Daniel ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, a inclus documentarul „Întâlnire cu sfinții la Racla Cuvioasei Parascheva” și proclamarea canonizării Sfântului Mitropolit Dosoftei, ierarhul cărturar.

În primele șase luni de apariție, săptămânalul Lumina de Duminică a fost difuzat doar în județele Moldovei și online. Curând, solicitările de abonare primite de la cititori din toată țara au făcut ca săptămânalul să fie distribuit la nivel național.

Lumina de Duminică publică materiale originale: un comentariu al Evangheliei duminicale, articole de spiritualitate și articole de interes social.

Începând din 27 octombrie 2007, Ziarul Lumina și suplimentul său, Lumina de Duminică, fac parte din Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române. Ambele publicații sunt auditate BRAT, cu un tiraj mediu de 21.000 de exemplare per ediție – cel mai mare tiraj al unei publicații din România.


Ziarul Lumina este primul cotidian creștin din România și a fost înfiinţat la Iaşi, în 7 februarie 2005, la inițiativa laicatului și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în perioada când era Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Foto credit: Vestitorul Ortodoxiei

Comentarii Facebook


Știri recente