1500 de clujeni au spus NU avortului. IPS Andrei: Avortul este un păcat strigător la cer

Marşul pentru viaţă la Cluj 4

Aproximativ 1500 de studenţi, adulţi, dar și tinere familii au participat duminică după-amiază, de praznicul Bunei Vestiri, la Marșul pentru viață organizat la Cluj, informează Radio Renaşterea.

Prin prezenţa lor, participanții au dorit să afirme credința în valorile familiei creștine, valori care stau la baza unei societăți trainice și sănătoase.

Punctul de întâlnire a fost monumentul memorandiștilor de pe strada Eroilor. Programul a început în jurul orei 15:30 cu un moment artistic susținut de copiii corului Bisericii Bethel din cartierul Zorilor și cei din corul Allegria al Capelei Sfântul Iosif din parohia Andrei Mureșanu. Au urmat discursurile reprezentanților principalelor confesiuni religioase din oraș.

ÎPS Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a vorbit în cuvântul său despre avort, familie și societate, afirmând că avortul este un păcat strigător la cer. Înaltpreasfinția Sa a spus și că pentru tămăduirea sufletului femeii care a făcut avort este necesară mărturisirea păcatelor și nașterea de prunci, în locul celor avortați.

Viața umană este sacră – ea aparține lui Dumnezeu, a fost mesajul pe care l-a transmis Florentin Crihălmeanu, Episcop al Eparhiei Greco-catolice de Cluj-Gherla.

Apoi, cei prezenți au pornit în marș pe traseul Bulevardul Eroilor, Piaţa Avram Iancu, Bulevardul Dorobanților, strada Pitești, Bulevardul 21 Decembrie.

Pe parcursul marșului participanții au  purtat pancarte pe care scriau mesaje încurajatoare: „Bărbatul adevărat alege viața”, „Copiii nu sunt o alegere, ci un dar de la Dumnezeu”.

Aflat la a şaptea ediţie naţională, Marşul pentru Viaţă, a fost organizat în zi de praznic, de sărbătoarea Bunei Vestiri, în aproape 300 de localităţi din țară şi Republica Moldova.

Această manifestare reprezintă una dintre cele mai importante iniţiative civice, prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societăţii contemporane ce a curmat în perioada 1958 – 2014, peste 22 de milioane de vieți, aproximativ cât populația țării noastre.

În această perioadă este organizată la Cluj și Campania 40 de zile pentru viață, o campanie de rugăciune și veghe pașnică pentru încetarea avorturilor la noi în țară, dar și în lume. Campania a început din data de 1 martie și are loc în fața clinicii de Ginecologie I, unde timp de 40 de zile voluntarii mai multor confesiuni religioase din oraș, printre care și membrii ASCOR Cluj, se roagă pentru încetarea avorturilor.

Campania se va încheia pe 9 aprilie.

 

Comentarii Facebook


Știri recente