1485 de persoane din Arhiepiscopia Dunării de Jos au primit sprijin material din partea Eparhiei

1485 de persoane din Arhiepiscopia Dunării de Jos au primit sprijin material din partea Eparhiei, în cadrul proiectului social-filantropic „Să ne înnoim de Sfintele Paşti”.

2

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în Eparhie s-a desfăşurat, în perioada 26 – 27 aprilie a.c., programul „ Să ne înnoim de Sfintele Paşti”.  În cadrul programului au fost oferite 1232 kituri de igienă familiilor aflate în evidenţele sociale, iar 253 copii care provin din familii numeroase (peste 5 copii) au primit articole noi de îmbrăcăminte/încălţăminte.

„Pe baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Dunării de Jos şi magazinele Selgros Cash & Carry din Galaţi şi Brăila, într-o primă fază au fost alcătuite kiturile de igienă, atât personală, cât şi casnică.  Părinţii protoierei au ridicat produsele de la magazinele menţionate din cele două oraşe, după care, pe baza unei programări prestabilite, le-au împărţit tuturor parohiilor implicate în proiect. În data de 27 aprilie, preoţii au invitat copiii şi familiile acestora la bisericile de parohie pentru a primi darurile de Sfintele Paşti sau, după caz, au mers la persoanele nedeplasabile cercetându-le la domiciliile lor. În aceeaşi zi s-a desfăşurat şi cea de a doua parte a programului: oferirea unor articole de îmbrăcăminte noi, achiziţionate direct din magazin. Pentru ca darul să fie deplin, întru totul folositor, copiii beneficiari, însoţiţi de părinţi şi de preoţii din parohie, au cumpărat articole de îmbrăminte şi încălţăminte, pe baza tichetelor oferite de Arhiepiscopie”, a precizat pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass Media al Eparhiei.

În acţiunea social filantropică au fost implicaţi mai mulţi voluntari, studenţi ai Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi.

Prin programul social-filantropic „Ne înnoim de Sfintele Paşti” au fost sprijinite un număr 1485 de persoane, valoarea totală a ajutoarelor acordate ridicându-se la suma de 86.900 lei.

***

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, în preajma marilor sărbători creştine, Arhiepiscopia Dunării de Jos prin Sectorul social-filantropic al Centrului Eparhial, cele 8 protopopiate şi parohiile din cuprinsul Eparhiei, derulează ample programe filantropice, îndreptate cu precădere spre familiile cu mulţi copii sau spre persoanele defavorizate şi marginalizate social.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente