141 ani de la înființarea Crucii Roșii Române vor fi marcați la Palatul Elisabeta din Capitală

Crucea Roșie Română împlinește 141 ani de activitate umanitară neîntreruptă. Momentul va fi marcat mâine printr-un eveniment ce va avea loc de la ora 12:00 în grădina Palatului Elisabeta din București.

Gazda evenimentului va fi Principesa Moștenitoare Margareta, președintele instituției. Atât Alteța Sa Regală cât și directorul Crucii Roșii Române, Ioan Silviu Lefter, vor lua cuvântul în cadrul manifestării, informează Agerpres.

La evenimentul din 4 iulie 2017 vor participa reprezentanți ai filialelor Crucii Roșii din țară și din București, sute de voluntari, membri ai corpului diplomatic, ai administrației prezidențiale, ai instituțiilor statului și ai societății civile, parteneri și prieteni ai Crucii Roșii.

Crucea Roșie Română a continuat și în 2017 la creșterea capacității de reziliență, procesul de perfecționare a personalului și voluntarilor precum și implementarea sutelor de programe și campanii de educație în comunitățile locale adaptate nevoilor acestora. Mii de oameni aflați în situații sociale dificile cauzate de situația economică sau de dezastre au primit sprijin major din partea membrilor celor 47 de filiale ale Crucii Roșii, care lucrează cu responsabilitate și dăruire, precizează comunicatul citat de Agerpres.

***

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a fost înființată în 4 iulie 1876. Este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege pentru a asigura asistență umanitară în cazul dezastrelor și pentru a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru.

Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu reprezentanțe la fiecare nivel teritorial, cu 47 de filiale, 713 subfiliale și 503 comisii. 5.687 de voluntari se implică activ în activitățile instituției.

Comentarii Facebook


Știri recente