1400 copii au primit daruri din partea Episcopiei Huşilor

Curtea Episcopiei Huşilor a devenit neîncăpătoare marţi, 18 decembrie 2018, pentru cei 1400 de copii proveniți din parohiile rurale ale eparhiei care au primit daruri şi au participat la un spectacol dedicat lor.

„Mă bucur foarte mult că această curte este plină de nevinovăție, având în vedere sufletele tuturor copilașilor care, îndrumați de preoții lor, au răspuns invitației noastre de a petrece aici o seară frumoasă, de har și de multă bucurie”, a remarcat Episcopul Ignatie în deschiderea evenimentului de la ora 16:00.

„Sărbătoarea Crăciunului este întotdeauna asociată cu nevinovăția, pentru că se naște însăși nevinovăția”, a accentuat ierarhul care a evidenţiat că „este o sărbătoare prin excelență a copiilor”, a evidenţiat ierarhul.

De asemenea, Părintele Episcop Ignatie a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea acestei manifestări, în special părintelui consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”, sponsorilor, voluntarilor și reprezentanților autorităților județene și locale.

Episcopul Huşilor a fost alături de cei 1400 copii din Eparhie. Foto credit: Episcopia Huşilor.

Copiii au primit fulare în culorile tricolorului, au cântat colinde și cântece patriotice dedicate Anului Centenar, au asistat la un minunat foc de artificii și l-au primit pe Moș Crăciun, care a venit cu daruri bogate pentru toți cei prezenți.

Voluntarii au împărțit, în timpul desfășurării evenimentului, ceai cald și colăcei.

Pentru a rămâne mărturie, peste timp, a cinstirii Anului Centenar, Părintele Episcop Ignatie a plantat, alături de cei prezenți, un brăduț în apropierea statuii Sfântului Ștefan cel Mare.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente