14 septembrie 2017: Pelerinaj cu icoane făcătoare de minuni pe Muntele Mic

pelerinaj muntele mic

Episcopia Caransebeșului organizează joi, 14 septembrie 2017, cu sprijinul Brigăzii 18 Infanterie Banat, cea de-a 12-a ediție a Pelerinajului de pe Muntele Mic cu prilejul sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci. În contextul anului omagial 2017, vor fi purtate în procesiune trei icoane făcătoare de minuni din Episcopia Caransebeşului, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

Clerici și militari vor purta până la baza Crucii-monument icoanele de la Mănăstirea Călugăra, Mănăstirea Teiuș și Parohia Măru. Apoi, un sobor de arhierei va oficia Sfânta Liturghie pe parcursul căreia credincioșii vor avea posibilitatea să aducă cinstire celor trei icoane făcătoare de minuni. După Sfânta Liturghie vor fi pomeniţi eroii neamului românesc și se vor depune coroane la Crucea-monument.

Sărbătoarea se va încheia cu un ceremonial militar oferit de către Brigada 18 Infanterie Banat.

Nădăjduim ca pelerinajul ce îl organizăm să fie un prilej de înălțare duhovnicească pentru credincioși, dar şi un act de recunoștință pentru eroii neamului din această zonă a țării care s-au jertfit și în cinstea cărora, din anul 1936, Crucea-monument de pe Muntele Mic străjuiește și aduce aminte de jertfă, mărturisire, de onoare și vitejie, a precizat părintele arhimandrit Casian Rușeț, Consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.


Crucea metalică de pe Muntele Mic este una dintre cele mai reprezentative monumente din Banat. Construirea noii cruci devenise stringent necesară, deoarece vechea cruce din lemn, ridicată cu 70 de ani în urmă, nu mai rezista intemperiilor.

În 14 septembrie 2004 a fost inaugurat noul monument, cu binecuvântarea Mitropolitului Nicolae al Banatului și a PS Laurențiu, Episcopul Caransebeșului, actualul Mitropolit al Ardealului.

Comentarii Facebook


Știri recente