14 august 2017: Procesiunea „La Nicula colo-n deal”

Procesiunea LA-NICULA-COLO-N-DEAL

Lunea viitoare va avea loc cea de-a şasea ediţie a procesiunii La Nicula colo-n deal. Având ca punct de plecare Biserica Sfântul Nicolae din parcul Municipiului Gherla, pelerinii vor merge pe jos în pelerinaj până la Mănăstirea Nicula. Evenimentul va începe la ora 12:00, informează Radio Renaşterea.

La fel ca în fiecare an, procesiunea din 14 august se va bucura de prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului. De asemenea, la pelerinaj vor participa ierarhii invitaţi la hram, clerici și mireni din toate colțurile țării.

Manifestarea va debuta cu un moment de rugăciune, după care, în sunet de toacă și în cântări duhovnicești se va porni spre Mănăstirea Nicula pe următorul traseu: Biserica Sfântul Nicolae – Str. Avram Iancu – Autogara – Str. Liviu Rebreanu – Nicula sat – Mânăstirea Nicula.

Îi invităm la procesiune pe toți fiii lacrimilor Maicii Domnului de la Nicula, pe toți aceia care, în aceste vremuri tulburi, vor să-i ceară: Maică vino iară, Nu lăsa să piară, Țara și poporul, Turma și păstorul, a transmis pentru radio Renașterea părintele protopop de Gherla, Paul Isip.

 

Comentarii Facebook


Știri recente