139 ani de la revenirea Dobrogei la România. Momentul istoric a fost sărbătorit la Tulcea

Reprezentanți ai autorităților locale din Tulcea, clerici și credincioși, au participat marți la o serie de evenimente dedicate împlinirii a 139 ani de la revenirea Dobrogei în componența statului român. Acțiunea de comemorare a debutat la Monumentul Independenței din localitate unde Preasfințitul Părinte Visarion a oficiat o slujbă de Te Deum.

În continuare, au fost rostite alocuțiuni de Prefectul județului Tulcea, Președintele Consiliului Județean Tulcea și primarul municipiului Tulcea. Ceremonialul a continuat cu depunerea de coroane de flori în memoria eroilor care s-au jertfit pentru țară în Războiul de Independență din 1877 -1878, informează site-ul oficial al Eparhiei.

După acest moment a urmat vernisarea expoziției intitulate De la independență la Marea Unire. Marile bătălii. De asemenea, în cadrul celor prezentate a avut loc și lansarea volumului de memorii din timpul primului război mondial a fostului contraamiral Iacob Bălan. Cele două evenimente au avut loc la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea.

La orele amiezii, Seminarul Teologic Sf. Ioan Casian a găzduit tradiționala manifestare dedicată Zilei de 14 Noiembrie. Au fost interpretate cântece patriotice și rostite poezii adaptate momentului. Părintele Felix Neculai a prezidat o conferință care a avut tema: 139 de ani de la  revenirea Dobrogei la Patria Mamă.

În încheiere, Episcopul Tulcii a rostit un cuvânt în care a evocat semnificația acestei zile pentru românii dobrogeni și pentru istoria națională. Acesta a îndemnat pe tinerii elevii la iubire și devotament față de țară, de credință și de valorile spirituale ale neamului românesc.

Foto credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente