Patriarhul României: „Tinerii sunt prezentul activ și creativ al Bisericii”

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, s-a întâlnit astăzi, 06 iulie 2016, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, cu cei 190 de preoți din Mitropolia Munteniei și Dobrogei care participă, în aceste zile, la cursurile pentru obținerea gradelor preoțești.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a binecuvântat, i-a încurajat și le-a urat succes în activitatea pastorală:

Ne bucurăm că vă vedem, mai ales că mulți dintre dumneavoastră sunteți din alte eparhii. Cu preoții din Arhiepiscopia Bucureștilor ne întâlnim de două ori pe ani la conferințele pastorale. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă dăruiască putere și multă bucurie în a urma aceste cursuri cu folos și pentru a trece cu succes examenul. Aceasta înseamnă un progres duhovnicesc și în același timp o mai bună pregătire în această formare continuă. Tematica este una înnoită, dar tema principală a anului nostru este educația religioasă a tineretului religios. De aceea, vă îndemnăm ca să intensificați această activitate de educație, de formare duhovnicească a tinerilor, nu doar prin ora de Religie din școlile publice ale statului, ci și prin activități suplimentare în parohie, a mărturisit Preafericirea Sa.

Patriarhul României i-a îndemnat pe preoți să acorde o atenție deosebită tinerilor din parohii:

Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe care s-a ținut recent în Creta, în enciclica sa, precizează că trebuie intensificată grija față de tinerii Bisericii, precizând că tinerii nu sunt doar viitorul Bisericii, ei sunt și prezentul activ și creativ al Bisericii dacă sunt ținuți mereu în preajma ei. Sunt foarte mulți tineri talentați și noi îi considerăm daruri ale lui Dumnezeu pentru familie, Biserică și societate.

La finalul întâlnirii, Patriarhul României le-a oferit preoților cursanți câte două cărți: Îndrumătorul tematic pentru cursurile preoțești în vederea dobândirii gradelor profesionale și Didahiile Sfântului Ierarh Antim Ivireanul.

Cursurile se vor încheia în data de 11 iulie. Până atunci, preoții participă și la un program liturgic, în Paraclisul „Sfânta Ecaterina” al Facultății de Teologie.

Comentarii Facebook


Știri recente