13 teologi români participă la simpozionul dogmatiştilor ortodocşi din Balamand, Liban

O delegație formată din 13 cadre didactice și teologi de la Facultățile de Teologie Ortodoxă din București, Iași, Sibiu, Craiova, Cluj și Arad participă la al 6-lea Simpozion al Asociației Internaționale a Dogmatiștilor Ortodocși în Balamand – Liban.

Simpozionul Eshatologia în viziunea teologiei Ortodoxe (The Eschatological Vision of Orthodox Theology) se desfăşoară în perioada 7-9 iunie 2018.

Manifestarea ştiinţifică este găzduită de Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Ioan Damaschinul din cadrul Universității din Balamand în colaborare cu Asociația Internațională a Dogmatiștilor Ortodocși (IAODT).

În cadrul acestui simpozion s-au înscris 21 de cercetători și profesori care vor prezenta referate științifice, grupate în șase sesiuni de lucru. La aceasta se va adăuga și o sesiune specială a Adunării Generale Ordinare a Asociației, în care vor fi luate mai multe decizii administrative.

Deschiderea simpozionului a avut loc în după-amiaza zilei de 7 Iunie, prin vizitarea Mănăstirii Balamand și oficierea unei slujbe de Te Deum.

În cadrul sesiunii inaugurale au fost transmise mesaje de binecuvântare și salut din partea Preafericitului Părinte Patriarh Ioan al X-lea și a conducerii Universității gazdă, de față fiind și reprezentați ai Ambasadelor României, Ciprului și Ucrainei.

Din partea organizatorilor au luat cuvântul domnul profesor Michel Stavrou, Președintele Asociației, și preotul profesor Porphirios Georgi, decanul Facultății de Teologie din Balamand.

„În cuvintele lor, aceștia au adresat muțumiri participanților pentru că au dat curs invitației de a fi prezenți la această întâlnire, prima desfășurată în afara spațiului european, nădăjduind că lucrările, cât și timpul petrecut în aceste locuri speciale, impregnate de mărturiile antichității creștine vor constitui momente de bucurie și împlinire duhovnicească pentru toți cei prezenți”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica pr. Filip Albu de la Facultatea de Teologie din Arad.

Asociația Internațională a Dogmatiștilor Ortodocși a fost înfiinţată în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă “Ilarion V. Felea” din Arad în anul 2007, fiind o platformă de dezbatere și promovare a învățăturii de credință a Bisericii Ortodoxe, reunind profesori și cercetători din Bulgaria, Franța, Grecia, Serbia, Liban, Statele Unite ale Americii, Rusia și România.

Precedentele întâlniri au avut loc la Arad (2009), Tesalonic (2011), Sofia (2013) și Mănăstirea Caraiman (2016).

Foto credit: Patriarhia Antiohiei

Comentarii Facebook


Știri recente