125 de tone de produse au ajuns prin Banca de Alimente la zeci de mii de beneficiari, inclusiv refugiați

Banca de Alimente din Republica Moldova a gestionat, în perioada ianuarie – iunie 2022, 125.633 kg de alimente în sprijinul a 20.403 de beneficiari. Printre aceștia s-au numărat și refugiații ucraineni.

„Din februarie, odată cu începerea războiului din Ucraina, Banca a avut patru arii de intervenție”, a transmis Oleg Paraschiv, Directorul Băncii de Alimente din Moldova.

Pe lângă gestionarea și recuperarea de produse de la agenții economici din lanțul agro-alimentar și distribuția lor în servicii sociale pentru basarabeni, Banca de Alimente a venit și în ajutorul refugiaților ucraineni, ocupându-se de gestionarea donațiilor venite de la alte Bănci și Rețele, precum și de distribuția pachetelor de asistență către familiile care găzduiesc refugiați, dar și către organizațiile care se ocupă de ajutorarea acestora.

„Banca având logistica necesară, a devenit o structură importantă în asistența persoanelor refugiate. În total, în această perioadă, am asistat cca 16.910 de refugiați și alți 3.200 de oameni nevoiași din 80 serviciile sociale”, a adăugat Directorul Băncii de Alimente din Moldova.

În martie 2022, Banca a devenit membru asociat al Federației Europene a Băncilor de Alimente, o structură din care fac parte 330 de organizații din 29 de țări.

Cu sprijinul Uniunii Europene, Banca de Alimente își va mări, în perioada imediat următoare, capacitatea logistică și va continua să sprijine autoritățile în elaborarea cadrului legislativ privind risipa de alimente.

Organizația încurajează agenții economici, distribuitorii, importatorii de produse, producătorii agro-alimentari să devină partenerii Băncii de Alimente, donând stocuri de produse cu ambalaj deteriorat sau la limita scadenței. Organizația își asumă transportul, colectarea, facturarea și distribuția în termen a produselor către proiectele sociale.

Banca de Alimente Moldova este un proiect inițiat de Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei.

Foto credit: Banca de Alimente Moldova

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente