125 ani de creștinism ortodox în Chicago. Aniversare prin concelebrarea Sfintei Liturghii

Anul 2017 a fost proclamat al 125-lea an de creștinism ortodox în Chicago. Cu acest prilej, episcopii eparhioți din Chicago au aprobat o sărbătorire istorică a evenimentului în ziua de sâmbătă, 30 septembrie 2017, prin concelebrarea Sfintei Liturghii.

Ierarhii din zona Chicago, împreună cu toți clericii din zonă, se vor întâlni pentru a consluji în 30 septembrie la această Sfântă Liturghie istorică, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.


Istoria arată că prezența creștinilor ortodocși în Chicago a început la sfârșitul anilor 1800, cu o organizație numită Frăția Greco-Slavă formată din imigranți, în principal din Sparta și Corfu, Grecia, Muntenegru și Herțegovina, Serbia și carpato-ruși (galicieni) din Imperiul de atunci Austro-Ungar.

După ce au adresat cereri centrelor bisericești din țările lor respective în 1892, toate cele trei biserici mame au răspuns trimițând un preot pentru a sluji credincioșilor, în cadrul Eparhiei ortodoxe ruse existente de Sitka, Alaska. Acesta a fost începutul Bisericii grecești Buna Vestire, a Bisericii sârbești Învierea Domnului și a Bisericii rusești Sf. Vladimir (mai târziu numită Sfânta Treime). Astăzi, există aproape 80 de parohii ortodoxe în zona Chicago.

Comentarii Facebook


Știri recente