12 zile de „Credință prin joc” pentru tinerii din Protopopiatul Ilfov Sud

Taberele „Credință prin joc”, organizate de Protoieria Ilfov Sud în Bragadiru și Pantelimon Sat, antrenează aproximativ 100 de tineri în diverse activități derulate de Asociația ”JoyCamps Romania”.

Prima tabără, desfășurată în perioada 26-31 august, a fost găzduită de parohia „Sfântul Dimitrie” din Bragadiru.

Dacă programul primelor 5 zile ale taberei a cuprins de la cursuri de prim ajutor până la colocvii de istorie și spiritualitate, ultima zi a constat într-un pelerinaj la Mănăstirile din Argeș.

Întreaga activitate a culminat cu participarea la Sfânta Liturghie când tinerii s-au împărtășit, mulțumind lui Dumnezeu pentru experiența avută.

Cea de-a doua tabără se desfășoară la parohia „Sfântul Pantelimon” – Pantelimon Sat între 2-7 septembrie.

Tinerii din cea de-a doua tabără vor merge sâmbătă în pelerinaj la mănăstirile vâlcene.

Părintele Ioan Bondar, protopop al Protoieriei Ilfov Sud subliniază importanța colaborării cu tinerii care reprezintă „viitorul Bisericii şi al Naţiunii noastre”:

„Prin organizarea de tabere şi activităţi educaţionale Biserica doreşte să încurajeze copiii şi tinerii să îşi trăiască viaţa în comuniune de iubire cu Dumnezeu şi oamenii”.

Marian-Dumitru Rugină, președintele Asociației „JoyCamps Romania”, a evidențiat rolul educației nonformale în pastorația copiilor și tinerilor.

„Echipa JoyCamps a derulat vara aceasta 17 tabere pe tot teritoriul României având ca beneficiari un număr de peste 3500 de copii. Am văzut în fiecare loc pe unde am trecut această nevoie tot mai acută a împletirii pastorației cu educația nonformală”.

JoyCamps Romania este o organizație de tineret cu sediul în comuna Tulgheș, județul Harghita, care prin paleta largă de activități pe care o desfășoară are scopul de stabili ca repere pentru tineri valorile morale și sociale.

 

Foto credit: Protopopiatul Ilfov Sud

Comentarii Facebook


Știri recente