11 preoţi din Neamţ şi Bacău au venit în ajutorul persoanelor private de libertate din Penitenciarul Bacău

Unsprezece preoţi din judeţele Neamţ şi Bacău au venit în ajutorul persoanelor private de libertate care îşi ispăşesc pedeapsa în Penitenciarul Bacău, informează Doxologia.

Clericii au oficiat luni Taina Sfântului Maslu, în prezenţa celor aproximativ 60 de deţinuţi, după care au stat de vorbă cu aceştia şi le-au oferit consiliere duhovnicească.

Vizita s-a desfășurat în cadrul proiectului misionar-pastoral „În temniţă am fost şi aţi venit la Mine”, inițiat și dezvoltat în urmă cu mai mulţi ani de către părintele Petru Munteanu de la Parohia „Sfinții Voievozi” din Săvinești – Neamț, alături de părintele capelan și membrii din conducerea Penitenciarului Bacău.

„Pentru noi a fost o activitate pastoral-misionară reușită și am văzut pe chipul lor că deținuții au trăit aceste slujbe. Pe chipul celor privați de libertate am văzut imaginea vameșului Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosului!. Ascultând slujbele se gândeau trecutului lor, dar și spre un viitor mai bun”, a spus părintele Daniel Mașala, unul dintre clericii slujitori.

Înainte de plecare, preoţii le-au oferit deţinuţilor iconiţe şi produse alimentare.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente