1025 ani de la creștinarea Rusiei

Patriarhia Moscovei aniversează, zilele acestea, împlinirea a 1025 de ani de la creștinarea Rusiei de marele cneaz Vladimir. La festivitățile organizate cu acest prilej participă reprezentanți ai tuturor Bisericilor ortodoxe din lume. Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale.

„Sărbătorile încreștinării Rusiei vor avea loc în trei capitale: Moscova Kiev și Minsk; eu însumi voi participa la sărbătorile din Moscova și Kiev. Pe 24 iulie a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către întâistătători și delegați ai Bisericilor Ortodoxe în Catedrala <i>Hristos Mântuitorul</i> din Moscova. După aceea a avut loc o masă festivă ocazionată de această sărbătoare la care au luat cuvântul toți reprezentanții Bisericilor, întâistătătorii sau șefii de delegații. Va avea loc o întâlnire cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, și un concert în Piața Roșie ocazionat de această mare sărbătoare a Bisericii Rusiei. Apoi vom pleca la Kiev. Vreau să spun că descoperim o Rusie și o Biserică Ortodoxă Rusă în plină renaștere”, a declarat pentru TRINITAS TV ÎPS Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale.

Duminică, 28 iulie, în ziua cinstirii Sfântului Vladimir, vor fi oficiate slujbe solemne în toate lăcașurile de cult ale Bisericii Ortodoxe Ruse din lume. Patriarhul Kiril va oficia Sfânta Liturghie, împreună cu clerul ortodox din diferite țări ale lumii, în Lavra Pecerska din Kiev.

Comentarii Facebook


Știri recente