1000 de copii au primit burse din partea Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în anul 2015

În anul 2015, cu sprijinul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei au fost trimise peste 35 de transporturi cu haine și alimente către zone defavorizate din România. De asemenea, 1000 de copii din România, Republica Moldova și Italia au primit burse (între ianuarie și iunie 490 copii, între septembrie și decembrie 512 de copii), după cum se menţionează în comunicatul emis de Biroul de Presă al Eparhiei, cu prilejul întrunirii Congresului și a Adunării Eparhiale, marţi 03 februarie 2016 (Roma).

Adunarea Eparhială a fost precedată de slujba de Te-Deum săvârșită de Preasfinţitul Părinte Siluan, Chiriarhul locului. Alături de membrii clerici și mireni ai Adunării Eparhiale s-au aflat aproximativ 200 de participanți mireni din parohiile din Italia, numărul total al participanților ridicându-se la 709.

Preasfinția Sa a adresat celor prezenți un cuvânt de întâmpinare, iar Înaltpreasfințitul Părinte Serafim Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a susținut o conferință duhovnicească cu tema: Pentru o educație religioasă mântuitoare.

Au urmat apoi discuțiile pe grupurile de lucru, pe diferite teme de interes pastoral, misionar, social sau cultual și concluziile acestora, precum și saluturile oficiale ale reprezentanților autorităților române și italiene.

Pentru anul 2016 s-a propus continuarea tuturor proiectelor începute în anii precedenți precum și inițierea altor proiecte, dintre care amintim:

– îmbunătățirea calității misiunii printre românii ortodocși din Italia, printr-o mereu mai eficientă împreună-lucrare a preoților și mirenilor din parohii și mănăstiri;

– intensificarea activității de cateheză în rândul copiilor, tinerilor și adulților, prin implicarea familiilor creștine alături de cei deja angajați în această activitate ;

– creșterea activității sociale pentru venirea în sprijinul celor săraci, a celor bolnavi, a celor din închisori, prin implicarea Comitetelor Parohiale, în frunte cu preotesele, și a tinerilor din parohii, și încurajarea voluntariatului.

Comunicatul integral aici.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Săptămâna în imagini: 17 – 23 februarie

Fotografii cu momente din viața spirituală ortodoxă surprinse prin lentilele fotografilor profesioniști sau amatori în perioada 17 -23 februarie 2020. Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica Ai fotografii pentru Săptămâna în imagini? Dacă aveți fotografii care surprind…