100 persoane sunt beneficiarele Ediţiei 57 a Campaniei „Sănătate pentru Sate”

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat marţi în localitatea Afumaţi din judeţul Ilfov prima etapă a Ediţiei cu nr. 57 a Campaniei „Sănătate pentru sate”, constând în efectuarea de analize de sânge categoriilor sociale defavorizate, în special persoanelor neasigurate din această localitate.

Iniţiativa voluntarilor a avut parte de susţinerea preoţilor şi a oficialităţilor locale şi de suportul echipei medicale a  clinicii  Polimed şi a companiei Medist.

O parte din  personalul medical al clinicii Polimed, împreună cu voluntarii, au venit şi în întâmpinarea persoanelor nedeplasabile, cărora le-au fost recoltate analize de sânge.

Sâmbătă, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului vor reveni în localitatea  Afumaţi cu rezultatele analizelor de sânge şi cu o echipă formată din personal non-medical şi medici care vor acorda consultaţii medicale gratuite celor investigaţi astăzi, precum şi altor oameni aflaţi în nevoie.

Va fi prezentă o echipă multidisciplinară formată din medici cu următoarele specializări: cardiologie, medicină internă, medicină de familie, diabetologie, gastroenterologie, psihiatrie, psihologie, recuperare medicală. Toţi beneficiarii vor fi investigaţi ecograf şi EKG.

Dănuţ Prună, Coordonator Voluntari Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a subliniat că „este foarte greu pentru aceşti oameni care nu au nici asigurare medicală, nici venituri, nu lucrează şi nu se pot îngriji de sănătate. As putea spune că este o ocazie unică pentru ei pentru a-şi verifica starea de sănătate”.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale

Comentarii Facebook


Știri recente