100 de tineri în tabără la Mărișel, județul Cluj

IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei s-a aflat în mijlocul tinerilor aflați în tabăra de la Mărișel, județul Cluj, informează Ziarul Lumina. Ierarhul a adresat câteva îndemnuri celor peste 100 de participanți, adolescenți împreună cu tineri voluntari. Tabăra de la Mărișel este organizată de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, împreună cu asociațiile de tineri din județul Cluj.

Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, i-a vizitat pe cei 100 de tineri participanți la activitățile din tabăra de la Mărișel, județul Cluj.

Cu această ocazie, ierarhul le-a adresat celor prezenți un cuvânt duhovnicesc în care a subliniat importanța păstrării curăției și entuziasmului la această vârstă a tinereții. De asemenea, i-a îndemnat pe tineri să devină modele morale pentru cei din jur. IPS Părinte Mitropolit Andrei s-a folosit de exemplul celor patru tineri evrei din Babilon, care nu au acceptat să-și trădeze credința pentru unele favoruri lumești. Ierarhul a amintit și de Episcopul Timotei, ucenicul Sfântului Apostol Pavel, care, în ciuda tinereții sale, era îndemnat să devină exemplu de viață curată pentru cei din jur.

Tinerii au pregătit un program artistic care a inclus o scenetă despre viața Sfântului Macarie cel Mare, poezii și cântece la chitară, iar la finalul programului, IPS Mitropolit Andrei le-a oferit daruri, după cum a precizat coordonatorul taberei, Radu Copil.

Aceasta este cea de a doua tabără organizată în această vară de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului și asociațiile de tineret din județul Cluj – ASCOR și ATCOR. Următoarea tabără destinată adolescenților este programată la sfârșitul lunii iulie.

La tabăra de la Mărișel au participat peste 100 de tineri alături de voluntari. În cele cinci zile de tabără tinerii s-au bucurat de un program activ ce a inclus ateliere, jocuri de grup, competiții sportive, drumeții, discuții catehetice cu părintele Călin Popovici, preotul taberei, discuții pe grupuri de vârstă moderate de tinerii voluntari și un program de rugăciune în fiecare dimineață și seară. De asemenea, la final, duminică, tinerii au participat la Sfânta Liturghie oficiată la biserica din localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente