100 de locuitori din Talea au beneficiat de analize medicale gratuite prin Campania „Sănătate pentru sate”

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat marţi în comuna Talea, din judeţul Prahova, prima etapă a ediţiei cu nr. 56 a Campaniei „Sănătate pentru Sate”.

Campania a constat în efectuarea de analize de sânge persoanelor care provin din categoriile sociale dezavantajate, în special celor neasigurate sau nedeplasabile. Iniţiativa voluntarilor a avut parte de susţinerea preoţilor şi a oficialităţilor locale şi de suportul echipei medicale a clinicii Polimed şi a companiei Medist.

Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a declarat că majoritatea pacienţilor acestei ediţii „au fost persoane vârstnice, persoane nedeplasabile cărora le-am recoltat analizele acasă. Printre ei, mulţi nu au beneficiat niciodată de analize medicale, unii le-au efectuat acum 5-6 ani de zile”.

„Aceşti oameni acced greu la o clinică medicală pentru a-şi efectua analize de sânge. Noi am mers cam 8km pe serpentine, drumul este unul greu şi, de aceea, deşi de foarte multe ori oamenii sunt asiguraţi, de foarte multe ori renunţă”.

Doctorul Sorin Miron, medic de familie, a mulţumit voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului: „este un ajutor foarte mare pentru noi şi mai ales pentru pacienţii de aici, având în vedere accesul mai dificil la laborator şi consultaţii medicale”.

Asistentul medical Elena Milea de la Centrul Medical Polimed Bucureşti a mentionat următoarele:

„Le-am făcut locuitorilor din Talea mai multe analize pe aproape toate funcţiile organismului, de ficat, de tiroida, PSA, hemoglobina glicozilată, hemoleucogramă, calciu, colesterol, analize pe care majoritatea nu au reuşit să le facă de ani de zile sau poate chiar niciodată”.

Sâmbătă, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului vor reveni în localitatea Talea cu rezultatele analizelor de sânge şi cu o echipă formată din medici şi personal non-medical care vor acorda consultaţii medicale gratuite celor investigaţi marţi, precum şi altor oameni aflaţi în nevoie.

Vor fi prezenţi medici cu următoarele specializări: cardiologie, medicină internă, medicina de familie, diabetologie, gastroenterologie, psihiatrie, psihologie, recuperare medicală şi ortopedie. Toţi beneficiarii vor fi investigaţi ecograf şi EKG.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de voluntari sub coordonarea atentă a Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente