100 de ani de la nașterea Sfântului Ioan Iacob, marcați la Crăiniceni

În parohia Crăiniceni, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, au avut loc duminică, 21 iulie 2013, o serie de manifestări prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la nașterea Sfântului Cuvios Ioan Iacob Hozevitul, potrivit Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Evenimentele s-au desfășurat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. PS Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a săvârșit Sfânta Liturghie în prezența a sute de credincioși din parohiile Protopopiatului Darabani și din alte zone ale țării.

„După oficierea Sfintei Liturghii, parintele paroh Ioan Șușu, a vorbit despre satul Crăiniceni, prezentând un istoric al satului și a bisericii parohiale cu hramul Sfânta Treime. Amintim că biserica parohială din Crăiniceni a fost frecventată în copilarie și de Sfântul Cuvios Ioan Iacob, a carui viață a fost prezentată de parintele paroh prin prezentarea unui referat în care s-a vorbit despre osteneala sfântului, despre pregătirea lui școlară, despre viețuirea la Mănăstirea Neamț și despre ostenelile sale din Țara Sfânta. PS Calinic Botoșăneanul a vorbit despre Evanghelia zilei și despre activitatea Sfântului Cuvios Ioan Iacob, prezentându-l pe sfânt ca pe un monah care a căutat mereu desăvârșirea și care l-a căutat mereu pe Dumnezeu. Cu acest prilej, s-au sfințit casa socială, casa de prăznuire a parohiei din satul Crăiniceni și un paraclis ridicat în curtea bisericii parohiale, cu osteneala și cheltuiala Primăriei Păltiniș”, a spus pr. Constantin Pânzariu, protopop al Protopopiatului Darabani.

Comentarii Facebook


Știri recente