100 ani de la restabilirea Patriarhiei ruse | PF Ilia II al Georgiei intenţionează să participe la manifestări

Preafericitul Părinte Ilia II, Patriarhul Catolicos al întregii Georgii, a acceptat invitaţia Patriarhului Kirill al Rusiei de a vizita Moscova în 4 decembrie 2017 pentru a sărbători centenarul restabilirii Patriarhiei Ruse, informează agenţia de presă Ria Novosti, citată de orthochristian.com.

PF Ilia II a avut în ultima perioadă mai multe probleme de sănătate. Preafericirea Sa a anunţat că va participa dacă starea de sănătate îi va permite deplasarea.

Invitaţia i-a fost transmisă de Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președintele Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse, care a efectuat zilele trecute o vizită de lucru în Georgia, în numele Patriarhului Kirill.

Patriarhul Kirill a spus că vă așteaptă în Rusia cu mare dragoste pentru a sărbători centenarul restabilirii Patriarhiei Ruse. Sperăm să participaţi la acest eveniment. Au fost invitaţi conducători ai Bisericilor Ortodoxe şi s-a primit un acord de participare de la majoritatea acestora, a spus Mitropolitul Ilarion.

Patriarhul Ilia II a mulţumit pentru invitaţie şi a subliniat că dacă îmi permite sănătatea, voi participa cu siguranță la acest eveniment.

Liderul Bisericii Ortodoxe a Georgiei a vizitat ultima dată Rusia în urmă cu un an şi a participat la aniversarea a 70 ani a Patriarhului Kirill ce a avut loc în 20 noiembrie.

Biserica Georgiană a sărbătorit centenarul restabilirii autocefalii și patriarhiei în 25 martie anul curent.

Foto Credit: mospat.ru

Comentarii Facebook


Știri recente