10 deţinuţi de la Penitenciarul Ploieşti au vizitat Catedrala Mântuirii Neamului şi Paraclisul acesteia

Un grup de 10 deţinuţi de la Penitenciarul Ploieşti a vizitat vineri Catedrala Naţională şi Paraclisul din apropierea acesteia.

Grupul a fost ghidat de Preotul Catalan Constantin Rădulescu de la Penitenciarul Ploieşti.

Persoanele private de libertate s-au închinat la icoana Maicii Domnului Prodromiţa şi la sfintele moaşte ale Sfântului Ioan Gură de Aur din Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului unde Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru le-a vorbit despre istoricul Catedralei Naţionale şi le-a oferit în dar obiecte religioase.

Preot Catalan  Constantin Rădulescu a declarat la finalul vizitei:

„Deţinuţii din Penitenciarul Ploieşti s-au închinat în Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului unde am citit o rugăciune de dezlegare şi binecuvântare pentru cei 10 deţinuţi. Apoi, am mers pe esplanada şantierului Catedralei Mântuirii Neamului pentru a vedea acest mare obiectiv, pe care eu îl numesc un dar făcut de poporul român la cei 100 ani de la Marea Unire”.

Deţinuţii şi-au exprimat bucuria pentru vizita la simbolul naţional.

„Am venit din curiozitate. Demult voiam să ajung, dar nu am avut ocazia şi chiar sunt fericit că am ajuns, am primit multe informaţii utile, mi-am dat seama ce înseamnă acest proiect, am văzut exact cum se construieşte.

„Îi sfătuiesc şi pe altii să vină. E ceva ce sigur nu se va mai face în România şi o bună ocazie ca să cunoaştem şi noi anumite lucruri în detaliu despre ţara şi istoria noastră”, a spus unul dintre deţinuţi.

Sfințirea Catedralei Naționale închinată Eroilor români din toate timpurile va fi oficiată de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, în 25 noiembrie.

Evenimentul este cel mai important din Anul Centenar 2018.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale

Comentarii Facebook


Știri recente