10 ani fără „nemuritorul” Hristodoulos | Arhiepiscopul Ieronim al Atenei l-a comemorat pe predecesorul său

Preafericitul Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei, l-a comememorat sâmbătă pe predecesorul său Hristodoulos Paraskevaidis la împlinirea a zece ani de la trecerea în veșnicie a celui care a condus Biserica Ortodoxă a Greciei pentru aproximativ un deceniu și care a fost declarat „nemuritor” de mulțimea de credincioși prezentă la înmormântarea sa din 31 ianuarie 2008.

„Am venit și noi, asemenea multor prieteni și fii duhovnicești ai fericitului întru pomenire Arhiepiscopul Hristodoulos să oficiem un trisaghion și să ne rugăm pentru odihna sufletului său”, a subliniat sâmbătă Arhiepiscopul Ieronim rugându-se „ca Dumnezeu să ne dăruiască tuturor sănătate, putere, luminare ca să continuăm să-l iubim și pentru a duce la împlinire lucrările bune începute de el”.

Arhiepiscopul Hristodoulos, considerat personalitatea publică cea mai iubită în Grecia, a trecut la Domnul în data de 28 ianuarie 2008 la puține zile după împlinirea vârstei de 69 de ani. El a condus Biserica Ortodoxă a Greciei în perioada 1998-2008. Decesul său a urmat unei lupte de șapte luni cu o formă gravă de cancer.

Procesiune în timpul funeraliilor Arhiepiscopului Hristodoulos. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost purtat pe afet de tun pe străzile Atenei

La înmormântarea sa, jumătate din populaţia Atenei a ieşit în stradă să primească ultima binecuvântare a păstorului lor. Trupul lui Hristodoulos, sfinţit de suferinţă grea, a fost aşezat pe un afet de tun şi a fost purtat, într‑o grandioasă ceremonie, pe străzile principale din centrul capitalei elene.

Marile bulevarde deveniseră neîncăpătoare, iar oamenii strigau –„nemuritorul“, „vrednic este“ şi chiar „Sfânt“, printre lacrimi şi revărsări de petale şi flori.

Foto credit: ecclesia.gr

Comentarii Facebook


Știri recente