10 ani de la înfiinţarea parohiei din Villarreal | PS Timotei: Scopul luptei duhovnicești este acela de a nu cădea între tâlhari, adică în patimi și păcate

PS Timotei - Hram Villarreal

La 10 ani de la înfiinţarea Parohiei „Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur”, din Villarreal, Episcopul Ortodox Român al Spaniei şi Portugaliei s-a rugat împreună cu membrii comunităţii şi a binecuvântat lăcaşul de cult cu agheasmă și untdelemn sfințit. În cadrul Liturghiei oficiate cu prilejul hramului, în omilia sa, PS Timotei a spus românilor prezenţi la slujbă că scopul luptei duhovnicești este acela de a nu cădea între tâlhari, adică în patimi și păcate.

Făcând referire la textul evanghelic duminical, Ierarhul a explicat că această coborâre de la Ierihon la Ierusalim despre care se vorbeşte în Evanghelie semnifică lucrarea diavolului prin care ne ispiteşte să coborâm din viața curată la o viață în păcat.

Preasfinţia Sa a evidenţiat faptul că Hristos este cel care oferă alinare tuturor, iar locul unde primim vindecare de păcate şi patimi este Biserica.

Cei doi slujitori ai Vechiului Testament arată insuficiența Legii lui Moise de a ridica neamul omenesc căzut în mâna tâlharilor. Mântuitorul Hristos, simbolizat prin samarineanul milostiv, a reușit să aducă alinare celui aflat în suferință. Locul unde a fost dus este casa de oaspeți, adică Biserica, singurul loc unde primim vindecare. Untdelemnul și vinul, turnate pe rănile suferindului, sunt materiile folosite și sfințite în Sfânta Taină a Maslului și în Sfânta Taină a Împărtășaniei.

La finalul slujbei, în semn de prețuire, Preasfințitul Părinte Timotei a oferit părintelui paroh Aurelian Gheorghe Stoica Crucea Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

La acest eveniment important din viața parohiei ortodoxe române din Villarreal a participat din partea autorităților române Consulul General la Castellon, domnul Dragoș Țigău, iar din partea autorităților locale spaniole, domnul consilier local Manuel Gabriel.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei

Comentarii Facebook


Știri recente