Zi de sărbătoare în Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

Joia aceasta, a fost prilej de mare sărbătoare în Episcopia Maramureşului şi Sătmarului. Ierarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Iustinian, a împlinit frumoasa vârstă de 94 de ani, informează TRINITAS TV.

Cu această ocazie, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului a săvârşit o slujbă de Te Deum, la care a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

La reşedinţa Episcopiei Maramureşului şiSătmarului au venit să-l felicite pe chiriarh numeroşi stareţi şi stareţe din mănăstirile eparhiei, numeroase oficialităţi, reprezentanţi din cadrul structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, oameni de cultură, precum şi toţi ostenitorii Centrului eparhial. Acestora s-au adăugat elevi de la Seminarul Teologic şi numeroşi credincioşi.

În sala de festivităţi a episcopiei au avut loc şi luări de cuvânt, în cadrul cărora Înaltpreasfinţitul Justinian a primit mai multe diplome de excelenţă din partea Armatei Române, a Prefecturilor şi a altor instituţii.

La final, a avut loc un scurt moment folcloric, oferit de maestrul Dumitru Fărcaş şi Ansamblul Folcloric Transilvania.

Comentarii Facebook


Știri recente