Sprijin pentru pelerini

În perioada 24 – 29 octombrie Crucea Roşie Română – Filiala Sector 4 Bucureşti acorda servicii de prim ajutor pelerinilor din toată ţara veniţi la Patriarhia Română, după cum ne-a transmis Iulian – Andrei Bobîrnea – responsabil comunicare Crucea Roşie Română – Filiala Sector 4 Bucureşti.

La baza Dealului Mitropoliei din Piaţa Unirii sunt amplasate 3 corturi de Cruce Roşie, deservite de 75 de voluntari ai Crucii Roşii Române, pentru toţi cei care se vor confrunta cu probleme de sănătate. Asistenţa medicală de bază va fi asigurată în mod gratuit 24 de ore din 24, pe toată durata pelerinajului. Voluntarii Crucii Roşii vor lucra în 3 schimburi, şi vor patrula pe tot perimetrul desfasurarii evenimentului pentru a depista eventualele cazuri ce necesită primul ajutor. De asemenea vor fi distribuiti peste 7.000 de litri de ceai si apa.

Crucea Roşie Română – Filiala Sector 4 face un apel către credincioşii care vor urca in aceasta saptamana Dealul Mitropoliei să se poarte civilizat, să evite situaţii ce pot deveni periculoase pentru sănătatea lor, să se alimenteze şi sa se hidrateze suficient, iar dacă urmează un tratament, să aibă la îndemână medicamentele prescrise. De asemenea, din cauza temperaturilor scăzute, anunţate pentru această perioadă, mai ales pe timpul noptii, pelerinii sunt rugaţi să se îmbrace corespunzător.

Având în vedere că este o perioadă în care virozele sunt ușor de contactat, dar și pentru a evita îmbolnăvirile, cei care vor participa la pelerinaj sunt rugați să aibă la ei medicamente specifice acestor afecțiuni, pe care le folosesc de obicei, sau care sunt prescrise de medicii de familie sau medicii specialiști.

Acesta este al 11-lea an consecutiv în care Crucea Roşie Română – Filiala Sector 4, contribuie la buna desfăşurare a celui mai important eveniment religios din Bucureşti, alături de alte autorităţi locale şi centrale.

Alături de voluntarii Crucii Roșii Române, la punctul de prim ajutor de bază vor fi prezenți și medici din cadrul Asociației Medicilor și Farmaciștilor Ortodocși Români, în baza unui acord de colaborare.

Comentarii Facebook


Știri recente