Spectacolul „Vorbind cu Tine, Doamne!” la Biblioteca Central Universitară – Bucureşti

La Biblioteca Central Universitară din Bucureşti a avut loc marţi seara, 22 martie 2016, spectacolul Vorbind cu Tine, Doamne! Din distribuţie au făcut parte actrița Ana Calciu, psaltulAndrei Stratulat și flautista Andrada Dumitrache.Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la eveniment a fost Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop Vicar Patriarhal.

„Spectacolul a fost de-a dreptul emoţionant şi foarte potrivit cu perioada Postului Mare în care ne aflăm”, a precizat Preasfinţia Sa.

Personajul principal al spectacolului este o pictoriță de icoane care,în procesul creației,ne prezintă propriile gânduri și introspecții, a mai arătat Episcopul Vicar Patriarhal.

„Actriţa joacă rolul unei artiste pictor de icoane care în timp ce zugrăveşte icoana Mântuitorului Iisus Hristos îşi exprimă o mulţime de gânduri referitoare la viaţa duhovnicească, la cunoaşterea lui Dumnezeu în urma rugăciunii, la frumuseţea universului ca oglinda măreţiei atotînţelepciunii şi atotputerniciei lui Dumnezeu, transmiterea credinţei la noua generaţie etc”, a precizat Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul.

Spectacolul a fost pus în scenă de Compania teatrală Zona.

O bună bucată de vreme Compania teatrală Zona s-a bucurat de asistenţa duhovnicească a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie al Râmnicului, până nu demult Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Sub îndrumarea Preasfinţiei Sale această companie teatrală a organizat mai multe spectacole cu tematică creştină, dar şi foarte multe recitaluri de poezie laică, dar mai ales religioasă, spectacole care au avut loc în ţară cât şi în cadrul comunităţilor româneşti din diaspora”, a mai spus Preasfinţia Sa.

***

Compania teatrală Zona fost înfiinţată în anul 2002. Începând cu anul 2013, Compania arealizat și susținut spectacolul ortodox Diaconița Olimpiada, adaptare după scrisorile Sfântului Ioan Gură de Aur către Sfânta Diaconiță Olimpiada, rolul principal avându-l actrița Ana Calciu, în regia d-lui Marian Popescu. Spectacolul s-a jucat atât în București, cât și în alte localități ale țării (Arad, Pitești, Ploiești, Râmnicu-Vâlcea, Câmpina etc.), bucurându-se de o atenție deosebită din partea publicului de toate vârstele.

Comentarii Facebook


Știri recente