Specialiști la lucrările Simpozionului de la București

Simpozionul Național de Peadagogie creștină – Repere ale teologiei Sfântului Ioan Gură de Aur, actualizate în relația Biserică-Familie-Şcoală din contextul contemporană cuprinde 7 sesiuni de comunicări. Printre cei prezenți se numără cunoscuți profesori de teologie la facultățile din țară.

„Cred că nu e nevoie să facem mai mult decât ceea ce facem, poate doar să facem mai bine şi mai vizibil. În toate discuţiile cu oamenii din jur pe care îi întâlnesc în redacţii de televiziuni, de ziar; oameni care lucrează mult în medii în care reclama este sufletul vieţii lor ne cer să arătăm ce facem tocmai pentru a nu se afla într-o situaţie de nesiguranţă a informaţiei. Este nevoie să informăm, să spunem oamenilor în ce condiţii lucrăm, care sunt mijloacele prin care lucrăm şi să le spunem că de fiecare dată minciunile pe care presa le manipulează de foarte mule ori împotriva Bisericii pot fi dezumflate printr-o informaţie corectă şi printr-o transparenţă a cifrelor, a informaţiilor care pot veni liniştit dinspre Biserică. Când vom învăţa să le spunem oamenilor câte milioane de euro alocă anual Biserica pentru asistenţă socială, în ce mod se lucrează în parohiile din ţară, câte sute, mii de profesori de religie sunt parte integrantă a acestui motor de salutare a societăţii prin acţiuni foarte corecte şi coerente, când vor identifica foarte multele acţiuni de caritate şi de intervenţie socială în favoarea persoanelor cu disabilităţi sau persoanelor aflate în situaţii de criză cred că oamenii se vor lămuri că se munceşte foarte mult”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Conf. Dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

La simpozion participă specialişti în pedagogie şi ştiinţele educaţiei, sociologi de la numeroase instituţii de învăţământ din țară.

În cadrul lucrărilor se tratează problemele educaționale din societatea românească contemporană și rolul educației religioase din învățământul românesc.

Comentarii Facebook


Știri recente