Slujire arhierească la Timișoara

Duminică, Preasfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a fost prezent în mijlocul comunității credincioșilor cu deficiențe de auz și vorbire din Timișoara, unde a slujit Sfânta Liturghie în Capela „Sfânta Maria”, de la demisolul Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” a Parohiei Timișoara – Iosefin, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Din soborul slujitorilor a făcut parte și pr. Eugen Bendariu, slujitor al comunității hipoacuzicilor timișoreni. Acesta, alături de interpretul de la strană Eduard Vass, a tradus în limbaj mimico-gestual întreaga slujbă, pe înțelesul celor prezenți.

În cuvântul adresat credincioșilor, Preasfințitul Paisie i-a îndemnat să participe în continuare cu evlavie și dăruire la viața Bisericii. Comunitatea timișorenilor cu dizabilități de auz și vorbire a luat ființă în anul 2001, cu sprijinul Parohiei Timișoara – Iosefin și cuprinde aproximativ 200 de persoane. Consiliul parohial, la propunerea pr. paroh Ionel Popescu, a suportat cheltuielile necesare urmării unui curs de specializare la Facultatea de Teologie din Pitești pentru diaconul Eugen Bendariu, care a fost hirotonit apoi preot pe seama acestei comunități.

Prima Sfântă Liturghie oficiată de pr. Eugen Bendariu în limbaj mimico-gestual a avut loc duminică, 12 mai 2002, în sala de festivități a Parohiei Timișoara-Iosefin, de față fiind și Înalt Preasfințitul Nicolae, Mitropolitul Banatului. Începând cu anul 2011, slujbele religioase sunt oficiate în Capela „Sfânta Maria” de la demisolul bisericii parohiale, sfințită de Preasfințitul Paisie Lugojeanul la data de 11 septembrie 2011 și organizată special pentru membrii acestei comunități.

Comentarii Facebook


Știri recente