Slujire arhierească la sărbătoarea Sfântului Mina

Marţi, 11 noiembrie 2014, Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena şi Sfântul Mina“ din municipiul Vaslui a fost neîncăpătoare pentru numeroşii creştini care au venit să participe la Sfânta Liturghie arhierească oficiată de Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, cu prilejul celui de-al doilea hram al sfântului locaş.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul „Dignus est“ al preoţilor din Episcopia Huşilor, potrivit mmb.ro. După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfinţitul Părinte Corneliu a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a arătat puterea credinţei celei adevărate, curajul mărturisirii credinţei, asemenea Sfântului Mucenic Mina, precum şi provocările la care sunt supuşi permanent creştinii pentru exemplul vieţuirii lor, într-o lume în care valorile sunt de multe ori inversate.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a citit mai multe rugăciuni de dezlegare pentru credincioşii prezenţi, îndemnându-i totodată să îşi asume cu multă seriozitate Postul Naşterii Domnului, prin mai multă milostenie faţă de cel în nevoie, prin nepomenirea răului, prin pocăinţă sinceră.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru diacon şi tânărul teolog Florin-Constantin Pârcălabu.

În anul 1998, Preasfinţitul Părinte Corneliu a pus piatra de temelie la această biserică, iar zece ani mai târziu, în 2008, tot Preasfinţia Sa a oficiat slujba de sfinţire a noului sfânt locaş.

Comentarii Facebook


Știri recente