Proiect social în derulare la Arad

Asociația Buna Vestire, din cadrul Parohiei Șega 1 din Arad, are în derulare Proiectul „Dăruind vei dobândi”. Proiectul este susținut de Părintele paroh Aurel Bonchiș și sprijinit prin implicarea celorlalți părinți slujitori din cadrul parohiei, a precizat Arhim. Teofan Mada, Vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Aradului.

În cadrul proiectului se desfășoară mai multe acțiuni de caritate și anume: cercetarea bătrânilor din azile, vizitarea bolnavilor din spitale, a copiilor orfani și cu dizabilități. Proiectul se vrea a fi o atitudine, o inimă care vede pe aproapele și, mai ales, problemele lui. Aproapele nu este cineva la depărtare, chiar nici cineva în apropiere. Dar nu este nici cineva care se apropie cu reclamă și trâmbițe. Aproapele sunt eu, cel care devin aproapele celui de lângă mine, prin atitudine și inimă. A fi aproape este o trecere de la sentimentul milei, bun în sine, dar nu suficient, la a face milă cu celălalt, la fapta vie și dezinteresată față de cel bolnav, aflat în durere și singurătate. Este proiectul Samarineanului milostiv: o inimă care vede.

Astfel, în data de 15 noiembrie 2014 au fost vizitaţi bătrânii de la Azilul situat pe Calea Bodrogului unde s-au împărțit pachete cu alimente și s-au purtat dialoguri de suflet. La prăznuirea Intrării în biserică a Maicii Domnului, 21 noiembrie 2014, s-au vizitat bolnavii de leucemie, care au beneficiat de ajutoare în hrană și s-au bucurat de darurile de natură spirituală primite.

Comentarii Facebook


Știri recente