Prezenţă arhierească la Mănăstirea Vodiţa

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei va săvârși Sfânta Liturghie vineri, 24 octombrie 2014, la Mănăstirea Vodița Alături de Părintele Episcop va liturghisi un sobor alcătuit din ieromonahi, preoți și diaconi.

“În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa va hirotoni întru diacon pe tânărul teolog Florin Munteanu care mai apoi va primi Taina Preoției sâmbătă, 25 octombrie, pe seama parohiei Hinova, unde va fi și instalat ca preot paroh. Și de această, în mijlocul credincioșilor se va afla ierarhul locului, Preasfințitul Părinte Episcop, care va săvârși jertfa euharistică și va transmite viitorului slujitor harul Sfinților Apostoli prin punerea mâinilor pe creștetul său”, după cum aflăm de la Cătălin Cernătescu, Redactor Ştiri Episcopia Severinului şi Strehaiei.

Părintele diacon Florin Munteanu va citi înaintea enoriașilor mărturisirea de credință ortodoxă, pe care o va semna împreună cu soția sa. Va fi apoi dus de doi diaconi în Sfântul Altar unde se va săvârși rânduiala hirotoniei întru preot.

La finalul Sfintei Liturghii, protoiereul locului va da citire în mod solemn actului de instalare a noului cleric în funcția de preot paroh, iar Chiriarhul îi va înmâna Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii, ca însemne ale slujirii și autorității sale în sânul comunității.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente