Piatră de temelie pentru un nou lăcaş de cult în parohia prahoveană Brebu I

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, astăzi, 18 mai 2015, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a pus piatra de temelie a viitoarei biserici a Parohiei Brebu I, Protoieria Câmpina – jud. Prahova. Alături de Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor s-a aflat şi părintele Arhimandrit Veniamin Goreanu, Consilier Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor, precum şi părintele Grigore Melnic, Protoiereul de Câmpina.

Lăcaşul de cult va avea hramurile Schimbarea la Faţă şi Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica

Urmare a reactivări a Mănăstirii Brebu s-au făcut demersurile necesare pentru construirea unui nou lăcaş de cult pentru această parohie. Primăria comunei Brebu a pus la dispoziţie un teren pentru ridicarea acestui locaş de cult exprimându-şi sprijinul, prin intermediul dl. Adrian Gheorghe Ungureanu, primarul Comunie Brebu şi a Consiliului Local, pentru edificarea bisericii a cărei piatră de temelie a fost aşezată astăzi.

„În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a transmis celor prezenţi binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi a vorbit despre lumina lui Hristos şi lumina din viaţa oamenilor. Cu această ocazie, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a subliniat importanţa edificării unei biserici, despre faptul că o biserică este casa lui Dumnezeu, în ea se va oficia permanent Sfânta Liturghie, iar cei care vor contribui la ridicarea acesteia vor fi permanent pomeniţi în cadrul slujbelor ca şi ctitori ai acestui sfânt lăcaş. De asemenea, i-a încurajat pe cei prezenţi să participe la Sfânta Liturghie şi să contribuie fiecare cu o cărămidă pentru edificarea noului lăcaş. La sfârşit, părintele protopop Grigorie Melnic a mulţumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru purtarea de grijă părintească şi pentru delegarea Preasfinţitului Părinte Timotei Prahoveanul ca să oficieze această slujbă de punere a pietrei de temelie şi a adresat celor prezenţi invitaţia să sprijine lucrarea de edificare a acestui nou sfânt lăcaş din comuna Brebu”, a precizat părintele Arhimandrit Veniamin Goreanu, Consilier Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Toate demersurile legale pentru construirea noii biserici se vor face de către părintele paroh Cristian Stavriu, sub coordonarea părintelui protoiereu Grigorie Melnic.

„La acest eveniment am avut deosebita plăcere să îl avem în mijlocul nostru pe Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor care alături de Părintele Consilier Administrativ Veniamin Goreanu, alături de preoţii din comuna Brebu a săvârşit această deosebită slujbă de sfinţire. A fost o sărbătoare deosebită. Preasfinţitul Părinte Timotei a vorbit despre nobila lucrare de ridicare a unei biserici. În această atmosferă de sărbătoare ne-am bucurat de o zi cu adevărat binecuvântată de Dumnezeu spre bucuria noastră a tuturor celor care primim această binecuvântare”, a declarat pentru Radio TRINITAS părintele protoiereu Grigorie Melnic.

La eveniment a fost prezent dl. Adrian Gheorghe Ungureanu, primarul Comunei Brebu, membri ai consiliului local şi ai consiliului parohial, precum şi numeroşi credincioşi.

Comentarii Facebook


Știri recente