Hramul Aşezământului Românesc din Jerusalim

Sarbatoarea Sf M Mc Gheorghe a fost sarbatorita cu mare bucurie la Asezamantul Romanesc din Jerusalim, fiind hramul bisericii romanesti de aici. Anul acesta, praznicul a picat conform Calendarului Jerusalimitean, miercuri 6 mai, odata cu Înjumatătirea Praznicului Cinzecimii.

Sfanta Liturghie a fost oficiata de Patriarhul Jerusalimului si a toata Palestina, Preafericitul Teofil al III-lea, inconjurat de un sobor de arhierei compus din: IPS Arhistarhos, Arhiepiscop de Constantiana și Secretarul Sf Sinod, IPS Isihie, Mitropolit de Capitoliada și PS Andrei Episcopul Covasnei si Harghitei, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, după cum ne-a mărturisit Arhim. Teofil Anăstăsoaie.

La slujba au participat mai multe grupuri de pelerini romani si un grup de pelerini gerogieni, aflati in Tara Sfanta in pelerinaj, o mare parte dintre ei impartasindu-se cu Sfintele Taine in cadrul Sfintei Liturghii.

Intre oficialitatile prezente s-au numarat Dna Andreea Pastarnac, Ambasadorul Romaniei in Israel si Dl Adam Adrian, Consulul Romaniei in Israel, iar din partea Guvernului Israelian, Departamentul Culte Religioase, Dl. Secretat de Stat Cezare Marjiah.

În omilia rostita de catre PF Patriarh Teofil al III-lea, Preafericirea Sa a amintit de viata și curajul marturisirii Sf M Mc Gheorghe, care este unul dintre sfintii cei mai iubiti la Locurile Sfinte, avand biserica cu mormantul sau in localitatea Lida, aproape de Tel Aviv. De asemenea a adresat un mesaj de felicitare Patriarhului Romaniei Preafericitului Daniel, rugand pe PS Andrei Episcopul Covasnei si Harghitei sa duca salutul si imbratisarile Sale fratesti.

Pelerinii prezenti au fost binecuvantati si indemnati sa pastreze in suflete curajul marturisirii Dreptei Credinte asemenea Sf. M Mc Gheorghe.”

Comentarii Facebook


Știri recente