De ce avem nevoie de sfinţi?

Suntem bulversaţi, inima noastră este puternic zdruncinată atunci când ascultăm cu atenţie cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Voia lui Dumnezeu aceasta este: sfinţirea voastră“ (1 Tesal. 4, 3). Dumnezeu vrea nici mai mult, nici mai puţin decât ca noi să fim sfinţi. Dumnezeul nostru nu e gelos pe sfinţenia, pe dumnezeirea Lui. Dimpotrivă. În vechime, zeii păgâni erau geloşi pe oameni din această pricină. Prometeu a fost pedepsit veşnic pentru că a furat focul zeilor din Olimp. Cu Dumnezeul nostru lucrurile stau altfel.

Pentru a aduce în suflete pacea adevărată, pentru a transforma pământul întreg, pentru a-L afla pe Dumnezeu, Mântuitorul nostru, în lumea aceasta nu există altă cale decât sfinţirea noastră personală.

Un episcop a fost întrebat la jumătatea secolului trecut în Occident: „Care este mesajul dumneavoastră pentru cei căsătoriţi? Dar pentru cei care muncesc la ţară, în agricultură? Dar către văduve? Dar pentru tineri?“

Episcopul a răspuns simplu: „Nu am decât un singur cuvânt către toţi. Este cel pe care mi l-a predat Hristos, pe care l-a împlinit şi El Însuşi: «Mâncarea mea este să fac voia Celui ce M-a trimis pe Mine şi să săvârşesc lucrul Lui» (In. 4, 34)“.

Mai multe detalii în Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente