Conferinţe pastoral-misionare de toamnă în Arhiepiscopia Tomisului

Preoţii de la parohiile Arhiepiscopiei Tomisului s-au întrunit în zilele de 22 şi 23 octombrie în cadrul conferinţelor pastoral-misionare de toamnă, informează “Ziarul Lumina”.

Tema a fost dedicată Anului comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Prima conferinţă pastoral-misionară de toamnă a reunit miercuri, 22 octombrie, la Medgidia, preoţii din protoieriile Altinum, Carsium şi Medgidia şi a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, informează Biroul de presă al eparhiei. Întrunirea a fost precedată de Sfânta Liturghie şi slujba de Te Deum, săvârşite în Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Medgidia.

A fost prezentat un referat pe tema mai sus-amintită, a fost lansată cartea „Fericitul Augustin, chipul păstorului“, scrisă de protos. Arsenie Obreja, au fost discutate numeroasele evenimente cultural-religioase din acest an, înfăptuite pe teritoriul ţării noastre, dar şi în diaspora, sub jurisdicţia Patriarhiei Române, şi au fost dezbătute diferite aspecte organizatorice. IPS Teodosie a subliniat că scopul conferinţei este de a întări comuniunea dintre episcop, preoţi, diaconi şi credincioşi, şi de a primi învăţătură, modele având pe Sfinţii Martiri Brâncoveni, „care ne-au dat o pildă, nu numai prin vorba, ci şi cu fapta, întocmai Mântuitorului“. A doua conferinţă pastoral-misionară de toamnă din Arhiepiscopia Tomisului a avut loc ieri, 23 octombrie, la Constanţa şi a reunit preoţii din protoieriile Constanţa I, Constanţa II şi Mangalia.

Comentarii Facebook


Știri recente