Ziua veteranilor de război din România

Veteranii de război din România își aniversează astăzi, 29 aprilie 2009, ziua. Prin Hotărârea Guvernului nr. 1222 din 10 octombrie 2007 și prin Legea 303 din 13 noiembrie 2007, a fost instituită, pentru prima dată în România, Ziua veteranilor de război, sărbătorită pe 29 aprilie în fiecare an, ‘în semn de recunoaștere a meritelor veteranilor de război pe câmpurile de luptă pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României’.

Data de 29 aprilie este în legătură cu Înaltul Decret al Regelui Carol I din 29 aprilie 1902, prin care a fost instituit titlul de veteran de război, la a 25-a aniversare a mobilizării pentru cucerirea Independenței de Stat a României. Din Asociația Națională a Veteranilor de Război fac parte aproximativ 80.000 de veterani ai Primului și celui de-al Doilea Război Mondial.

La Adunarea festivă, organizată astăzi de Asociația Națională a Veteranilor de Război la Palatul Cercului Militar Național din București, Sala de Marmură, participă, în calitate de reprezentant al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preot Nicolae-Dorel Moțoc, consilier patriarhal – Sectorul social-filantropic al Patriarhiei Române, care va transmite mesajul Preafericirii Sale către veteranii de război din România.

Comentarii Facebook


Știri recente