Ziua Vârstnicului, serbată la Iași

Societatea Ortodoxă Națională a Femeilor Române (SOFR) – filiala Iași, în parteneriat cu Asociația ‘Cristofor’ din Iași, Comunitatea Evreilor din Iași, Asociația Română a Tinerilor Artiști Iași, cu sprijinul Casei de oaspeți ‘Sfântul Nicolae’ a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a marcat sâmbătă, 1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, informează „Ziarul Lumina”.

Evenimentul, organizat la Restaurant Moldova din Iași, a cuprins mai multe momente cultural-artistice susținute de Corul ‘Crizantema’ al Casei de Cultură ‘Mihai Ursachi’ din Iași, Cvartetul ‘Chanson’ al Colegiului Național de Artă ‘Octav Băncilă’ din Iași și de alți artiști ieșeni. Participanții au vizitat expoziția de artă decorativă organizată sub îndrumarea doamnei Luiza Fulga Iftodi.

‘Am dorit ca acest moment să fie o apropiere între noi vârstnicii din mai multe asociații din Iași. Cu o parte din aceste asociații am colaborat de-a lungul timpului pentru derularea programelor social-filantropice și cultural-artistice. Aici putem aminti Asociația Română a Tinerilor Artiști din Iași, care ne-a sprijinit atunci când au fost acordate zeci de pachete unor familii nevoiașe din Iași. Am organizat acest moment pentru a aduce bucurie colegilor noștri. Astfel credem că vom fi mult mai apropiați pentru a colabora în activitățile pe care le derulăm’, a declarat Margareta Vlad, președintele Societății Ortodoxe a Femeilor Române din Iași.

În cadrul manifestării au fost felicitați vârstnicii care în această lună își serbează ziua de naștere.

Comentarii Facebook


Știri recente