Ziua Vârstnicului la Mănăstirea Miclăușeni din județul Iași

La Mănăstirea Miclăușeni din județul Iași a avut loc vineri, 1 octombrie 2010, în zi de sărbătoare închinată Maicii Domnului, o acțiune dedicată bătrânilor din satul în care se află mănăstirea, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

Evenimentul, desfășurat sub semnul Zilei Internaționale a Persoanelor în Vârstă, a fost organizat de către Centrul Social Cultural ‘Sf. Ilie’ Miclăușeni cu sprijinul Asociației ‘Consensual’ din Iași și în colaborare cu Mănăstirea Miclăușeni, Primăria comunei Butea și Școala de Arte și Meserii Butea. La eveniment au participat și reprezentanți ai Sectorului de asistență socială ‘Diaconia’ al Centrului eparhial Iași, veniți pentru a studia posibilitatea de a desfășura pe viitor proiecte în această zonă. Bătrânii satului Miclăușeni au răspuns cu bucurie invitației de a fi sărbătoriți și s-au adunat în biserica mănăstirii, participând la slujba de Te Deum, oficiată de părintele Petru Ovidiu Aionesei de la parohia Miclăușeni.

Sărbătoarea a continuat cu câteva gânduri și poezii despre bunici, împărtășite de copii de la Școala de Arte și Meserii din Butea, sub îndrumarea prof. Greta Predoi. Adriana Vasile, președinta Asociației ‘Consensual’, a oferit flori și daruri celor 25 de vârstnici prezenți, după care toți participanții au fost invitați la agapa organizată în sala de mese a Centrului Social Cultural ‘Sf. Ilie’ Miclăușeni. La final, Ioan Dămătăr, viceprimarul comunei Butea, a rostit un cuvânt de felicitare pentru cei sărbătoriți. La rândul lor, bătrânii au mulțumit organizatorilor și și-au exprimat bucuria de a nu fi fost uitați, precum și dorința de a mai participa la astfel de manifestări.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…