Ziua Unirii la Sibiu

Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a participat în această dimineață, 1 decembrie 2012, la ședința extraordinară a Consiliului Județean Sibiu, dedicată Zilei Naționale a României, eveniment la care au participat numeroși invitați din mediul academic, politic și cultural.

IPS Mitropolit Laurențiu a citit rugăciunea de binecuvântare din această zi de mare însemnătate istorică și națională, iar ședința a continuat cu o prezentare a evenimentului de la 1 decembrie 1918 și rolul Sibiului în realizarea unității naționale. Prezentarea a aparținut profesorului Tatu Alexiu, directorul Direcției Județene a Arhivelor Naționale Sibiu.

Ierarhul a participat apoi, la ceremonia militară de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, la fostul sediu al Consiliului Dirigent de la Sibiu, unde au participat reprezentanții autorităților județene și locale, militari, preoți și invitați. IPS Laurențiu a oficiat aici o slujbă de binecuvântare, urmată de ceremonia depunerii de coroane.

„Ziua Națională a poporului român a fost prefațată de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, iar pentru Sibiu este o zi importantă, datorită contribuțiilor aduse la realizarea acestui eveniment măreț din istoria poporului român”, a spus IPS Laurențiu potrivit mitropolia-ardealului.ro.

Manifestările au continuat și în alte locuri din Sibiu, cu încărcătură istorică, prin depuneri de coroane de flori, alocuțiuni și parade militare.

Comentarii Facebook


Știri recente