Ziua porților deschise la centrul Sfântul Nectarie din Arhiepiscopia Clujului

Cu ocazia pomenirii în Biserica Ortodoxă a Sfântului Nectarie, miercuri, 9 noiembrie 2011, Centrul de îngrijiri paliative al Arhiepiscopiei Clujului, ocrotit de acest sfânt, va organiza Ziua porților deschise, toți cei doritori având astfel ocazia să viziteze clădirea, a cărei construcție se află la faza de executare a finisajelor.

În ziua prăznuirii în Biserica Ortodoxă a Sfântului Nectarie, Preasfințitul Episcop-vicar Vasile Someșanul va oficia Sfânta Liturghie la Centrul de îngrijiri paliative din Cluj-Napoca, după care, de la ora 13:00, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei va săvârși slujba Acatistului Sfântului Nectarie, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Centrul de îngrijiri paliative ‘Sfântul Nectarie’, proiect medico-social inițiat de Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului, a fost înființat pentru asigurarea și păstrarea calității și demnității vieții, prin ameliorarea suferinței bolnavilor oncologic aflați în faze avansate, precum și acordarea de suport social și spiritual pacienților și familiilor acestora. Instituția va dispune de un ambulator de specialitate, o unitate hospice, prevăzută cu 20 de paturi, precum și un centru de zi pentru adulți.

Aducerea clădirii până la faza actuală a fost posibilă cu precădere datorită donațiilor venite de la credincioși și sponsori, care au înțeles importanța unei astfel de instituții pentru semenii lor aflați în suferință.

Astfel, clădirea este rezultatul efortului conjugat al Centrului Eparhial, al părinților protopopi din cadrul Arhiepiscopiei Clujului, precum și al autorităților politice, administrative și medicale, printre care doctor prof. Mirela Gherman, care și-a asumat și responsabilitatea de a coordona activitatea medicală a acestui centru.

Clădirea va avea o suprafață construită de circa 400 de metri pătrați și o suprafață desfășurată de aproape 2.000 de metri pătrați. Serviciile gratuite vor fi asigurate de o echipă interdisciplinară, formată din medici, preoți, farmaciști, asistente medicale, asistenți sociali, infirmiere și voluntari.

Comentarii Facebook


Știri recente