Ziua porților deschise la Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din Cluj-Napoca

Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului si Clujului organizează miercuri, 9 noiembrie 2011, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nectarie, cu începere de la ora 10:00, evenimentul Ziua porților deschise la Centrului de Îngrijiri Paliative din Cluj-Napoca, de pe strada Cernei fără număr din cartierul Mărăști, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Evenimentul, la care sunt așteptați să participe reprezentanții autorităților locale și județene, oameni din lumea medicală clujeană, oameni de cultură, reprezentanții presei scrise și audiovizuale și toți cei care doresc, va începe miercuri, 9 noiembrie 2011, la ora 10.00 cu

oficierea Sfintei Liturghii arhierești de către PS Episcop vicar Vasile Someșanul în capela Centrului „Sfântul Nectarie”.

În jurul orei 12.30 va fi organizat un tur al Centrului pentru reprezentanții presei și pentru toți cei prezenți, în care Preasfințitul Vasile Someșanul va prezenta clădirea și serviciile medicale care vor fi oferite în unitatea de tip Hospice.

De la ora 13.00 Înaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei va oficia slujba Acatistului Sfântului Ierarh Nectarie în paraclisul Centrului.

Piatra de temelie la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca a fost pusă pe data de 25 septembrie 2009, iar în prezent lucrările sunt finalizate în proporție de 95%, cu o investiție de peste 4.000.000 lei, bani proveniți din donații, sponsorizări, dar și din partea autorităților locale și centrale. Construcția clădirii va fi finalizată până la sfârșitul anului 2011, urmând ca, după primirea acreditărilor medicale, să poată oferi servicii primilor bolnavi, începând in primăvara anului următor.

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” reprezintă un proiect unic în această parte a Transilvaniei si va fi oferi sprijin medical și sufletesc bolnavilor oncologici, aflați în fazele terminale ale bolii, dar și familiilor acestora. Serviciile gratuite vor fi asigurate de o echipă interdisciplinară, formată din medici specialiști, asistente medicale, farmaciști, asistenți sociali și preoți, infirmiere și voluntari si vor oferi bolnavilor șansa de a-și trăi cu demnitate suferința.

Comentarii Facebook


Știri recente