Ziua Poliției Române sărbătorită la Galați

În data de 25 martie 2012, Poliția Română aniversează 190 de ani de atestare documentară.

Anticipând acest moment și continuând tradiția înrădăcinată la Dunărea de Jos, polițiștii din municipiul și județul Galați au început manifestările dedicate Zilei Poliției Române în Catedrala Arhiepiscopală.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, înconjurat de un sobor de preoți din administrația eparhială și diaconi a oficiat slujba de Te Deum, ca mulțumire pentru binefacerile pe care Dumnezeu le-a revărsat asupra polițistului român, angajat în slujba păcii, a dreptății și a binelui, după cum informează edj.ro.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian și-a exprimat bucuria de a „regăsi polițistul într-o ținută comodă, relaxată și relaxantă, pașnică și pacificatoare, demnă și izvorâtoare de demnitate, solemnă și, în același timp, familială… Văd polițistul, a continuat Înaltpreasfinția Sa, plin de demnitate în ținută și plin de smerenie prin sufletul venit în fața lui Dumnezeu, la o cucernică destăinuire… Mai mult, rugăciunea într-o biserică a oamenilor în uniformă, a polițiștilor care-și sărbătoresc ziua lor de suflet, este o autentică sărbătoare Nici nu putea fi o sărbătoare mai potrivită pentru sufletele celor ce au misiunea de a ne asigura în țara aceasta manifestări în liniște, manifestări de suflet, care sunt datorate în mare parte oamenilor ordinii, oamenilor disciplinii, oamenilor demnității și apărării omului și a bunurilor sale. Polițiștii din județul Galați au arătat că sufletește și nu numai, aparțin plenar Bisericii lor iar Biserica le aparține! De aceea, în ciuda unor vești care nu sunt întotdeauna bune pentru viața socială, polițiștii aduc vești bune în sufletele și în viața oamenilor! De aceea, și noi le aducem vestea prețuirii, a aprecierii și ne rugăm Domnului să aibă parte de cât mai multe manifestări de suflet! Să aibă și ei parte de bunevestiri!

La final, toți polițiștii au primit cărți ziditoare de suflet și iconițe.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…