Ziua Pneumologului iesean coincide cu ziua de praznuire de catre Biserica Ortodoxa a Sfintilor Atanasie si Chiril.

Hramul de astazi al Bisericii Sfintii Atanasie si Chiril din Iasi – capela Spitalului de Pneumologie coincide, de 3 ani incoace, cu Ziua Pneumologului iesean.

Manifestarea a inceput sa fie organizata in anul 2002 la initiativa Parintelui paroh Dumitru Paduraru. Cum sunt sarbatorite de obicei aceste evenimente la Spitalul de Pneumologie ne-a spus Directorul spitalului, Prof.Univ.Dr. Traian Mihaiescu: ‘In cadrul Spitalului de Pneumologie, Biserica Sfintii Atanasie si Chiril din Iasi – capela acestui spital isi serbeaza patronii si ocrotitorii. Ziua de praznuire de catre Biserica Ortodoxa a Sfintilor Atanasie si Chiril este si Ziua Pneumologului iesean, zi in care se omagiaza munca si efortul depus pentru combaterea tuberculozei si a bolilor respiratorii cronice din judetul Iasi.’

Dupa slujba Sfintei Liturghii care va fi oficiata astazi la Biserica Sfintii Atanasie si Chiril, invitatii vor merge in incinta Spitalului de Pneumologie unde vor asista la o ceremonie religioasa speciala si la o masa festiva.

Comentarii Facebook


Știri recente